magnesietvloer Bij woodstock vloeren vind je de Magnesiet vloer of Magnesietvloer

deze is erg licht van gewicht daar om in goed in oude panden.

Te koop bij woodstock

KIJK DEZE FILM OVER SCHUIMBETON

Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een vloer die bestaat uit zout, magnesiet en zaagsel. Een ideale vloer voor gebouwen die niet veel gewicht kunnen hebben, bijvoorbeeld oude panden.

 • Brandwerend
 • Zeer licht van gewicht (4 kg/cm2 per m2)
 • Minimale dikte van 1 tot 10 cm
 • Ideaal voor houten ondervloeren
 • Naadloos
 • geluid Isolerend 20 DB
 • Brandwerend
 • met vloerverwarming magnesietvloer

Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een dekvloer. Het verschil tussen een magnesietvloer en een zandcement dekvloer is dat een magnesietvloer van hout is of anders er zit hout in anders als bij anhydriet niet gesmeerd, maar gevloeid wordt. Hierdoor is het mogelijk bij anhydriet in één keer een groot oppervlak van een dekvloer te voorzien. De anhydrietvloer is dan ook zeer gewild als vloer bij bedrijfsgebouwen, loodsen, garages, showrooms etc. Onze werkploeg kan tot 1.500 m2 anhydriet dekvloer per dag aanbrengen.

 

Anhydrietvloer – voordelen

Een anhydrietvloer is opgebouwd uit gips, speciaal geselecteerd zand en water. Deze samenstelling geeft de anhydrietvloer een grote buig- en treksterkte. De vloeilaag vult gemakkelijk alle oneffenheden, zorgt voor een naadloos resultaat en een zeer geringe krimp. Voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist is de anhydrietvloer minder geschikt. Daar adviseren wij de zandcement dekvloer.

 

 • Minimale dikte van 1 tot 10 cm isIdeaal voor houten ondervloeren kan Naadloos is geluid Isolerend 20 DB ook Brandwerend met vloerverwarming magnesietvloer

 

magnesietvloer

magnesietvloer

Willen we een kurkvloer of een houten vloer? Dat is de vraag waar we nu al weken mee worstelen. Want tja, in ons nieuwe huis willen we het wel allemaal in 1 keer goed doen. Ik had mijn zinnen gezet op een kurkvloer voor de eerste verdieping en de zolder… Tot we bij een vloerspecialist langs gingen en vroegen naar eerlijk advies. Nu weet ik echt niet meer! Welke vloer moeten wij gaan leggen?

Gaan we voor een kurkvloer..?

Een kurkvloer was mijn eerste voorkeur, omdat het een milieubesparende optie is. Kurk is slechts de bast van een boom, die vanzelf weer aangroeit. Er hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden. Maar wij willen graag een witte vloer op de eerste verdieping. Een kurkvloer is van nature bruin. Er moeten flink wat lagen verf overheen om de vloer egaal – of in ieder geval dekkend – wit te krijgen. Daarna moet er nog een goede laklaag overheen om de vloer te verstevigen. En aangezien we iets meer dan een week hebben om te verhuizen, willen we niet teveel tijd besteden aan een vloer leggen.

dat zou betekenen dat we weer een nieuwe vloer zouden moeten leggen

Er zijn ook voorgekleurde kurkvloeren verkrijgbaar, die je niet hoeft te schilderen. Maar die zijn niet dekkend wit en een medewerker bij een vloerenzaak vertelde ons dat de witte laag al na ongeveer 8 jaar weer versleten kan zijn. Omdat deze voorgeverfde kurkvloeren niet opnieuw overgeschilderd kunnen worden, zou dat betekenen dat we er dan weer een nieuwe vloer in zouden moeten leggen. En ook al kunnen gelakte en voorgeverfde kurkvloeren wel tegen een stootje, we weten natuurlijk niet zeker hoe lang een dergelijke vloer mooi blijft met onze 3 banjers.

Schuimbeton kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. Van isolatiebeton tot vulling en versterking.

 • Gewichtsbesparende uitvullagen
  Schuimbeton wordt vaak toegepast voor het uitvullen van vloeren. Er kan een aanzienlijke gewichtsbesparing worden gerealiseerd ten opzichte van andere materialen door het lage gewicht van het schuimbeton.
 • Isolerende schuimbeton vloeren
  Bij nieuwbouw wordt schuimbeton vaak als isolatiebeton gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels.
 • Vulling van vervallen leidingen en rioleringen
  Wanneer het verwijderen van leidingen en rioleringen problematisch is, is het vullen met schuimbeton met een gewicht van 1.200 kg/m³ een veel gebruikt alternatief.
 • Vullen van kruipruimten
  Bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. De gehele houten constructie wordt hierbij verwijderd. Er wordt plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Vervolgens wordt schuimbeton met een gewicht van 600 kg/m³ aangebracht. Dit wordt afgedekt met 50 à 60 mm afdekvloer met krimpnet.
 • Vulling rondom zwembaden
  Het feit dat een ingebouwd zwembad tot ongeveer 1,5 meter diep in de grond zit verliest men vaak uit het oog. Vanaf circa 40 cm onder de oppervlakte is de grondtemperatuur nooit warmer dan 10° C, zelfs niet bij een hittegolf. Dit betekent dat het bad afkoelt langs de bodem en de wanden. Om deze afkoeling te voorkomen moet men het zwembad isoleren. Door zijn isolerende eigenschappen is schuimbeton hiervoor een beter alternatief dan zand.
 • Vulling achter damwanden
  Schuimbeton biedt geweldige mogelijkheden om de horizontale druk van grond en/of water op damwandconstructies voor een groot deel te verminderen.
 • Alternatief voor heien
  Wanneer er, vanwege de bodemgesteldheid, geheid zou moeten worden is het alternatief funderen op schuimbeton het onderzoeken waard. Hierbij geldt het evenwichtsprincipe: het gewicht van de totale constructie + het gewicht van de schuimbeton, is gelijk aan het gewicht van de te verwijderen grond. Deze toepassing wordt meestal gebruikt bij aanbouw van bestaande woningen en de aanleg van wegen in veenachtige gebieden.

Bij woodstock vloeren vind je de Magnesiet vloer of Magnesietvloer deze is erg licht van gewicht daar om in oude panden.Te koop bij woodstock Magnesietvloer